RR-kilpailuttajalle

Alta löydät ohjeita kilpailemiseen, sekä kilpailun aikataulut ja luokkakohtaiset lähtölistat. Jos sinulla herää epäselvyyksiä, olethan yhteydessä hallitus@egu.fi!

Ohjeita saapumiseen ja kisaamiseen

· Saapuminen ja ilmoittautuminen

Katsoessasi reittiä Hyvinkään vinttikoiraradalle, ethän aja osoitteeseen Hämeenlinnantie 251 (tämä löytyy Googlesta), sillä se ohjaa useamman kilometrin harhaan. Useimmat navigaattorit löytävät perille laittamalla osoitteeksi "Hyvinkään vinttikoirarata". Ajathan autosi opasteiden ja parkkiohjaajien ohjeiden mukaisesti parkkiin. Parkki maksaa 2€/auto ja se maksetaan MobilePaylla tai käteisellä saapuessa (varaa tasaraha). Jos jokin kulkureitti on suljettu kehänauhalla, ethän omatoimisesti katkaise nauhaa tai aja sen läpi!

Saavu kilpailupaikalle siten, että joukkueesi on kokonaisuudessaan ilmoittautunut annettuun aikaan mennessä. Toivomme, että ilmoittautumisen hoitaisi yksi henkilö, joka tuo kilpailutoimistoon kaikkien joukkueessa juoksevien koirien rokotustodistukset. Toivomme, ettei kilpailijat ilmoittautuisi yksitellen, sillä tämä hidastaa ilmoittautumisten kirjaamista. Mittaamme koirien säkäkorkeuksia pistokokein ja tarvittaessa.

Varauduthan siihen, ettei ilmoittauduttuasi välttämättä ole heti joukkueesi vuoro. Pyydämmekin ottamaan iloisen kilpailumielen lisäksi mukaan kärsivällisyyttä, sillä aikataulut ovat vain suuntaa antavia ja voivat aina hieman elää. Pyrimme parhaamme mukaan pitämään niistä kiinni, mutta niihin voi tulla muutoksia vielä kisapaikallakin.

· TARKEMMAT OHJEET PARKKEERAUKSEEN JA ALUEELLA LIIKKUMISEEN

Isolla nurmipellolla järjestetään maastokilpailuja. Toivomme, että jokainen meistä pyrkii parhaansa mukaan liikkumaan alueella siten, että nurmi pysyy hyvänä. Vältämme ajoa pellon läpi ja sen keskiosassa. Ohjaamme autoja parkkiin pellon reunoille, isommat autot ohjataan muualle parkkiin. Seuraathan siis parkkiohjaajien ja opaskylttien ohjeistuksia saapuessasi radalle ja toimi niiden mukaan. Kiitos!

· Joukkueiden suoritusvuoro ja juoksujärjestys

Tarkkailethan muiden joukkueiden kulkua ja kuulutuksia siten, että olet vuorollasi odottamassa lähettäjän apulaisen kutsua suoritusvuorollesi. Joukkueen kaikki koirat kerääntyvät samaan aikaan odottamaan lähdössä vuoroaan radan sisäpuolelle, ja juoksevat yksitellen ilmoittautuessa annetun juoksujärjestyksen mukaisesti. Ilmoita lähettäjälle, juokseeko koirasi vieheen perässä vai jollain muulla tapaa. Jos joukkueella on erikseen kiinniottaja, hänen tulee siirtyä kiinniottoon vuoron alussa.

Juoksujärjestystä ei ole mahdollista muuttaa enää kisapaikalla, mutta jos on jostain syystä tarve juoksuttaa koiria eri järjestyksessä, voi siitä ilmoittaa meille jälkeenpäin. Näin voimme vaihtaa nimet tuloksiin oikeiksi.

Emme suvaitse millään asteella koiran epäeettistä kohtelua. RotuRace on koko perheen tapahtuma ja iloisen mielen nostattaja. Vaikka joukkueet asetetaan aikajärjestykseen, ei tapahtumaa ole tarkoitettu liian vakavamieliseen kilpailuun. Jokainen koiran omistaja ja haltija on vastuussa koiran hyvinvoinnista kilpailupäivän aikana.

Mikäli koirasi vaatii joitakin erityiskäytäntöjä, otathan ne itse huomioon ja tarvittaessa ilmaiset tiedon toimihenkilöille. Suosittelemme lämpimästi käyttämään koiralla kuonokoppaa, mikäli se on siihen totutettu. Jos koirasi on esimerkiksi kiihkeä vieheelle ja saattaa jäädä puremaan sitä, ilmoitathan sen lähettäjälle, joka osaa ilmoittaa asian maaliin. Vieheet eivät meiltä lopu kesken päivän, eli tarrautujat saavat vieheen mukaansa.

· Tulokset ja palkitseminen

Tuloksia ei ilmoiteta luokkien aikana. Ethän siis käy kysymässä koirasi aikaa maalista, vaan annetaan ajanottajalle työrauha. Joukkueiden ajat tulevat nähtäville kisapaikalle palkitsemisen jälkeen sekä sähköisesti Facebookiin RotuRace 2024 -tapahtumasivuille, RotuRacen omille sivuille, EGUn nettisivuille sekä sähköpostitse yhteyshenkilöille kilpailujen jälkeen.

Luokka palkitaan luokan viimeisen suorituksen jälkeen heti, kun ajat ovat tarkistettu ja laskettu. Jokaisesta luokasta palkitaan kolme nopeinta joukkuetta, luokan nopein koira sekä luokan tsemppari (hitain). Palkintoja ei postiteta, mutta mikäli palkittu ei ole paikalla enää palkinnonjaon aikaan, voi tämä olla yhteydessä sähköpostitse ja sopia noudon Hyvinkäältä. Tapahtuman pääsponsorina toimii POW. Lisäksi luokkien nopeimmat palkitsee CherryDoggy.

· Muuta yleistä

Alueella järjestetään samalla drive-in Match Show. Lisäksi paikalle on tulossa mm. Ilowilla ja Cherrydoggy myymään tuotteitaan. Buffasta on mahdollista ostaa kahvia, virvokkeita ja purtavaa (kortti tai käteinen). Vesipiste löytyy buffarakennuksen ja varastorakennuksen välistä. Viikonlopuksi on luvattu toistaiseksi hieman kosteaa säätä. Varaathan siis säänmukaiset varusteet, sillä alueella on todella niukasti varjoa tai katettuja alueita. Ota mukaan myös omat kakkapussit!

Suolaisesta ruokatarjoilusta vastaa Dogs&Deli, jonka lisäksi paikalla myynnissä myös lettuja! Lettuja tarjoilee Suomen Amerikanbulldoggiyhdistys ry.

Kertaathan kilpailun säännöt.

· Paras joukkueasu -kilpailu

Tuomaristoraati koostuu tapahtuman toimihenkilöistä, jotka tarkkailevat kilpailun ajan joukkueiden pukuja. Osallistu kilpailuun: ota kuva joukkueestasi radalla ja toimita se sähköpostitse osoitteeseen hallitus@egu.fi otsikolla "Paras puku 2024" ja joukkueesi nimi, tai laita kuva meille RotuRacen Facebook-sivujen viestien kautta. Toimita kuva viimeistään ennen päivän viimeistä palkinnonjakoa. Julistamme parhaan joukkueasun voittajan tapahtumapäivän päätteeksi.

· Valokuvien tilaaminen suorituksista

Kuvaajana toimii tänä vuonna koiravalokuvaaja Ida Lehtonen. Kuvakyselyt voi laittaa tapahtuman jälkeen sähköpostitse info@idaphotos.com. Idan kotisivut löytyvät osoitteesta www.idaphotos.com. Seuraa Idaa somessa käyttäjänimellä @idaphotos!


Aikataulut ja lähtölistat

Sunnuntai 9.6. klo 10-15:30

 • 10:00 Jätit, ilmoittautuminen:
  9:45 mennessä - joukkueet 1-3
  Palkintojen jako n. 10:30
 • 10:45 Minit, ilmoittautuminen:
  10:15 mennessä - joukkueet 1-10
  11:30 mennessä - joukkueet 11-20
  12:30 mennessä - joukkueet 21-30
  13:30 mennessä - joukkueet 31-40
  Palkintojen jako n. 15:30