Kuoppamestaruus 2024

Kevät ja vappupäivän Kuoppamestaruus ovat vahva merkki lähestyvästä kilpailukaudesta. Kuoppamestaruus on EGUssa himoittu titteli, joka palkitaan kauden päättäjäisiksi pikkujouluissa diplomilla. Kilpa on avoin EGUn jäsenille ja siinä kisataan kolmessa luokassa: greyhoundit, whippetit ja muun rotuiset. Tänä vuonna osallistujia starttasi yhteensä 37, joka on huikean kiva määrä osallistujia!

Buffa tarjosi herkuteltavaa vappumunkeista Amandan klassikko-porkkanapiirakkaan ja makkara paistui grillissä koko päivän. 

Kuoppamestaruus on vuosien varrella juostu kaikenlaisessa säässä: rännästä helteeseen. Sää oli puolellamme tänä vuonna, sillä koko päivän saimme nauttia auringosta ja lähes 20 asteen lämmöstä. Päivän ensimmäinen kilpuri oli viime vuoden kakkonen, Varpu. Greyhoundeja starttasi yhteensä 11 ja mukana oli ilahduttavan paljon nuoria koiria, jotka toivottavasti tapaamme vielä kilparadoilla! Tänä vuonna oli mustien greyhound-urosten juhlaa, kun viidellä ensimmäisellä sijalla oli mustat pojat. Voiton vei tänä vuonna Hessu ajalla 8,56s, hieno suoritus viime vuonna upeita aikoja juosseelta nuorukaiselta! Toiseksi juoksi Pessi ajalla 8,74s. Kolmas oli Toivo vain hyvin pienellä erolla, 8,76s. Nopein pentu oli tänä vuonna Maura tarkalla 11s ajalla.

Whippet-luokassa oli lähes ennätyksellinen määrä osallistujia, kun 20 koiraa starttasi aurinkoisella Otalammen suoralla. VIime vuoden voittaja Ventti oli puolustamassa titteliään, mutta joutui taipumaan tänä vuonna. Voittajaksi juoksi Rampe hienolla 9,05s ajalla, Ventin ollessa toinen 9,19 sekunnilla. Kolmas oli upea Elvis, joka pinkaisi ajan 9,26s. Whippet-pennuista nopein oli tänä vuonna Chino, joka pisti tassua eteen varsin vakuuttavasti pennuksi: aika oli 9,99s.

Muunrotuisissa nähtiin tänä vuonna mukavaa rotukirjoa: puolan- ja italianvinttikoira, amerikanbulldoggi, malinois sekä bordercollie. Kaikilla oli hurja vietti ja kokoeroista huolimatta ajat olivat melko tasaiset. Voittajaksi itsensä juoksi puolanvinttikoira Kelmu ajalla 9,76s. Pieni, mutta erittäin nopea italianvinttikoira Zuma juoksi 10,96 sekunnilla toiseksi ja kolmanneksi juoksi malinois Jackson ajalla 11,54s. Sekunnin sadasosan erolla maaliin tuli amerikanbulldoggi PyhäSylvi.

Kiitämme kaikkia osallistujia ja toimihenkilöitä mukavasta päivästä! Jälleen on otettu yksi askel kohti kilpailukauden alkua. Toivottavasti nähdään radalla! Ennen sitä EGU järjestää ratatreenejä joka toinen keskiviikko 29.5. alkaen. Ilmoitamme yksityiskohtia treeneistä myöhemmin!

Kirjoittanut: Milla Toivanen
Kuvat: Milla Toivanen