RotuRace

RotuRace järjestetään 8.-9.6.2024 Hyvinkään vinttikoiraradalla. Lisätietoja tulossa pian!


Mikä on RotuRace?

RotuRace on leikkimielinen kaikille koiraroduille suunnattu vauhdikas juoksutapahtuma, jota EGU on järjestänyt vuodesta 2005 lähtien. Nimensä mukaisesti RotuRace -joukkueen muodostaa neljä samanrotuista ja -kokoista koiraa, jotka kilpailevat kokonsa mukaisissa luokissa. RotuRacessa on viisi eri luokkaa: minit, midit, maksit, jättirodut ja vinttikoirat.

Juostava matka on 80m (rata on aidattu) ja tyyli täysin vapaa - omistaja saa käyttää kaikki mahdolliset keinot innostaessaan koiransa huippuvauhtiin tai jopa itse juosta tuon matkan koiransa puolesta, jos koira päättää tehdä tenän juostavan matkan suhteen! Juuri tämä tekee RotuRacesta niin hauskan; mukaan voivat tulla ihan kaikki koirat rodusta, harrastustaustasta tai koiran taidoista riippumatta! 80m voi taittua tyylikkäästi kävellen ja maata haistellen tai hurjana ajo-haukkua kiljuen! Ja tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa.

RotuRacessa palkitaan nopeimpien suoritusten ja tsempparipalkintojen lisäksi myös hauskin joukkuenimi ja joukkueasu - joten huumoria ja pähkähulluja ideoita saavat joukkueet vapaasti toteuttaa!