Kuoppamestaruus 2023

Sunnuntaina 30.4. juostiin pitkästä aikaa Kuoppamestaruus omalla paikallaan vapun korvilla, ja toki ihan perinteisessä vappusäässä, eli satoi ja paistoi - kuinkas muutenkaan.

Kuoppis houkutteli miltein 30 EGUlaista kuonoa kilpailemaan tästä kauden himotuimmasta tittelistä! Tapahtumasta tuli todella onnistunut, tuloksiltaan tasainen ja koirista näki, että nyt on kevät ja päästään taas toteuttamaan itseään. Kisassa juoksivat EGUlaisten greyhoundit, whippetit ja muun rotuiset. Koska tapahtuma ei ole virallinen kilpailu, niin se soveltuu erinomaisesti kaikille jäsenien koirille. Ainoa edellytys osallistumiselle on omistajan EGUlaisuus ja ehkä pieni kipinä saada Kuoppamestaruus omaan kotiin ;)

Tänä vuonna muun rotuisia osallistujia edustivat salukit Afra ja Kasap. Mitähän kaikkia muita rotuja EGUlaisilta mahtaa löytyäkään? Toivottavasti näkisimme niitä runsaammin tulevissa Kuoppamestaruuksissa!

Ennen Kuoppista talkoiltiin pienimuotoisesti, korjattiin rikkinäisiä kalusteita ja tarkoituksena oli katsoa suoran hiekkatilannetta kuntoon, mutta sen levitys suosiolla jätettiin toiseen kertaa, koska se tarvitsee enemmän aikaa ja välineistöä, jotta hiekkaa saadaan paremmin levitettyä suoralle. Hiekan levitystä siis tiedossa vielä ja sitä innokkaat voivat myös oman aikataulun mukaan suoralle käydä levittämässä alueella olevasta kasasta.

Kuoppiksessa palkittiin greyhoundien ja whippetien kolme parasta, nopein pentu ja muun rotuinen, sekä kaikki osallistuneet saivat pienet herkkuyllätykset mukaansa kiitoksena osallistumisesta. Perinteitä mukaillen arvailtiin myös Kuoppamestareita, ja oikein arvanneiden kesken arvottiin HoundOn-lahjakortit. Lahjakortit voitti Amanda Haatainen ja Johanna Pöyhölä! Arvoimme myös kaikkien osallistujien kesken Touhu & Temmellys -lahjakortin, ja sen voitti greyhound Puppe.

Greyhoundien luokka juostiin ensimmäisenä ja siellä oli upeat 11 osallistujaa, joista useat olivat ensimmäistä kilpailukauttaan aloittelevia kilpurinalkuja. Suoritukset olivat tasaisia ja hyvin olivat pennut ja nuorikko talven aikana kasvaneet ja homman nimi oli muistissa. Konkareista Varpu (Madam Puddifoot), Runo (Porunn) ja Norris (Colonel Farrel) näyttivät nuoremmille, miten jalkaa pistetään toisen eteen ja kyllähän kokemus ja hyvin tehty pohjatyö näkyi, kun kolmikko veikin palkintopaikat nimiinsä. Norris paransi 0,02 sekuntia vuoden 2021 voittoaikaansa, voittaen Kuoppamestaruuden ajalla 8.83. Varpu juoksi itsensä 2. sijalle ajalla 8.87 ja Runo 3. sijalle ajalla 8.95. Onnea!

Whippetien luokassa juostiin 16 kuonon verran ja mukana oli myös 8 kuukauden ikäisiä kilpurinalkuja, kun veljekset Juti (Night Fury) ja Juju (Night Mohawk) tulivat haastamaan kokeneempia. Mitä suorituksia saimmekaan ihailla ja mikä määrä whippetejä! Mukana oli myös viime vuoden Kuoppamestaruuttaan puolustamassa Pomo (Born To Run), joka tällä kertaa jäi korokkeelta nippa nappa ulkopuolelle Ventin (Bandersnatch), Magdan (Winged Victoria) ja Taydan (Dreamcatcher) juostessa muutaman sadasosan nopeammin ja vallaten palkintokorokkeet. Ventti juoksi itsensä Kuoppamestariksi ajalla 9.38, 2. sijalle nousi Magda ajalla 9.41 ja 3. sijalle Tayda ajalla 9.50. Pennuista Juti pisti hieman nopeammin tassua toisen eteen, voittaen veljensä ajalla 10.17.

Viimeisenä juostiin muunrotuisten luokka, jossa toisistaan mittaa ottivat salukit Afra ja Kasap. Afra voitti luokan ajalla 10.31.

Kuoppamestarit palkitaan myös diplomeilla kauden päätteeksi EGUn 30-vuotisjuhlien yhteydessä 25.11.2023 Hyvinkäällä. Kaikki päivän ajat näet kootusti alla olevasta taulukosta. Julkaisemme tänne myös linkin kuviin, joita Tuija Tuominen otti radan varrelta ja palkintojenjaosta, heti kun ne valmistuvat!

Kiitos osallistujille ja toimihenkilöille, ja onnea vielä menestyneille! Tämä oli erinomainen startti kaudelle 2023.

Kirjoittanut: Jonna Paronen & Amanda Haatainen
Palkinto- ja juoksukuvat: Tuija Tuominen

GREYHOUNDIT

  1. Colonel Farrel 8,83s
  2. Madam Puddifoot 8,87s
  3. Porunn 8,95s

WHIPPETIT

  1. Bandersnatch 9,38s
  2. Winged Victoria 9,41s
  3. Dreamcatcher 9,50s
  • Nopein pentu: Night Fury 8kk 10,17s

Muunrotuiset

  1. Afra De Boorchin of Iran 10,31s