RotuRace

RotuRace järjestetään 8.-9.6.2024 Hyvinkään vinttikoiraradalla. Tervetuloa katsomaan kilpailuja! Lataa päiväkohtaiset aikataulut alta:

Facebook-tapahtumasivu RotuRace 2024.

Juoksukisojen lisäksi on mahdollista käyttää koira samalla mätsäreissä, nauttia herkkuja buffassa tai shoppailla tuotemyyjien kojuilla. Turistikoirat tervetulleita! Perinteisen buffan lisäksi paikan päällä on Dog&Deli tarjoamassa hampurilaisia ja hot dogeja isompaan nälkään, tarjolla ihania kesään kuuluvia lättysiä sekä pehmistä suoraan helpottamaan (toivottavasti) lämpimien päivien eloa! Tai vaan nauttia kesäpäivästä ja kilpahumusta!

Parkkimaksu 2€/auto (maksu käteisellä tasaraha tai MobilePay)

Match Shown järjestää tänäkin vuonna Vanhaenglanninlammaskoirat ry!

Tapahtumaa sponsoroi:

RotuRace on Hyvinkäällä vuosittain järjestettävä leikkimielinen viehejuoksukisa, missä kisataan neljän koiran joukkueina. Kisaan ovat tervetulleita sekä rotukoirat että x-rotuiset! Jokaisen kokoluokan kolme nopeinta joukkuetta sekä luokan nopein koira palkitaan. Lisäksi palkitaan paras joukkuenimi ja tsempparit, eli tuloslistojen käänteisen järjestyksen ensimmäiset koirat.

Lauantaina juoksevat midit ja maxit, sunnuntaina minit ja jätit.

Säännöt: www.egu.fi/rr-saannot


Mikä on RotuRace?

RotuRace on leikkimielinen kaikille koiraroduille suunnattu vauhdikas juoksutapahtuma, jota EGU on järjestänyt vuodesta 2005 lähtien. Nimensä mukaisesti RotuRace -joukkueen muodostaa neljä samanrotuista ja -kokoista koiraa, jotka kilpailevat kokonsa mukaisissa luokissa. RotuRacessa on viisi eri luokkaa: minit, midit, maksit, jättirodut ja vinttikoirat.

Juostava matka on 80m (rata on aidattu) ja tyyli täysin vapaa - omistaja saa käyttää kaikki mahdolliset keinot innostaessaan koiransa huippuvauhtiin tai jopa itse juosta tuon matkan koiransa puolesta, jos koira päättää tehdä tenän juostavan matkan suhteen! Juuri tämä tekee RotuRacesta niin hauskan; mukaan voivat tulla ihan kaikki koirat rodusta, harrastustaustasta tai koiran taidoista riippumatta! 80m voi taittua tyylikkäästi kävellen ja maata haistellen tai hurjana ajo-haukkua kiljuen! Ja tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa.

RotuRacessa palkitaan nopeimpien suoritusten ja tsempparipalkintojen lisäksi myös hauskin joukkuenimi ja joukkueasu - joten huumoria ja pähkähulluja ideoita saavat joukkueet vapaasti toteuttaa!