Uusi päätoimittaja

18.01.2021

Hei vain kaikki! 

EGU-lehden päätoimittajan rooli on ollut nyt vuoden verran auki kenelle tahansa. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa minulle tarjottiin päätoimittajan "virkaa" - joskin itsekin olen sitä pyöritellyt päässäni. Muutaman viikon pohdinnan jälkeen totesin, että yrittänyttä ei laiteta ja sain rohkaisua todella tärkeältä taholta. Samaisessa kokouksessa minut valittiin jatkamaan EGU:n some- ja kotisivuvastaavana, joten ette pääse minusta missään tuutissa eroon.

Olen auttanut EGU-lehden teossa vuodesta 2017 ja GR-lehteen olen kirjoittanut ensimmäisen kerran 2018 ja sen jälkeen jokaisessa numerossa. Tulevasta numerosta jouduin valitettavasta jättäytymään aikataulullisista syistä. Kirjoittaminen on minulle todella mieluista puuhaa, erilaisten aiheiden selvittelyt ja niiden muokkaaminen tekstiksi. Päätoimittajana aion jatkossakin kirjoittaa EGU-lehteen juttuja, mutta nyt vain otan isomman harppauksen ja vastaan myös sen sisällöstä ja delegoin tehtäviä muille.

Tavoitteena on uudistaa EGU-lehteä toden teolla, säilyttäen kuitenkin lehden sielun mukavana kerholehtenä. Lehden ydin on kerhon jäsenet ja haluan teidän näkyvän entistä enemmän lehden sivuilla. Siksipä kysyn tärkeän kysymyksen: minkälaista sisältöä haluaisitte lukea EGU-lehdessä? Nyt saa esittää rohkeasti ideoita ja toiveita. Tämän vuoden lehtiin on suunnitteilla jo tosi kivaa uutta sisältöä ja vanhan nykypäiväistämistä, mutta puuttuuko siitä kenties jotain mitä juuri sinä haluaisit lukea? Kommentoi alle tai laita yksityisviestillä minulle, jos et halua julkisesti kertoa. 

Päätoimittajana vastaan lehden sisällöstä ja sen aikataulun pitämisestä. Sen varmistaa vain yksi asia: toimiva lehtitiimi. Kerholehti ei ole yhden naisen projekti, joten tekijöitä ja kirjoittajia tarvitaan. Mikäli sinulla on mielenkiintoa tulla mukaan tiimiin, pistä viestiä. Itse aloitin vaiheessa, jossa olin ollut greyhoundin omistaja kaksi kuukautta enkä tietänyt lajista juuri mitään, saati tuntenut muita kuin kasvattajan, joten vihreyttä lajissa ei kannata pitää korkeana kynnyksenä. Kerholehti on rento ja suunnattu kerhon jäsenistölle hyvänmielen luettavaksi, turhia paineita ei kannata ottaa. Mietitään yhdessä sinulle sopiva aihe.

Tervetuloa remmiin mukaan, lehden teko on oikeasti hauskaa puuhaa!

Terkuin, EGU-lehden uusi päätoimittaja, nettisivu- ja somevastaava Milla Toivanen