Sijoituslähtöpäivän palkitut

17.07.2021

Aurinkoisessa ja lämpimässä Kaupissa juostiin kauden toinen EGU-kilpailu, kun sijoituslähtöpäivässä starttasi neljä kilpailulähtöä ja yksi soolokoe. 
Ensimmäinen lähtö oli Werraton-sijoituslähtö 480 metrin matkalla, jossa juoksi kuusi koiraa. Hurjan jännittävä kilpailulähtö osoittautui tasaiseksi kuten odotettua oli. Kolme EGU-koiraa hallitsi podiumilla, kun Irlannin tuonti Arctic Star kirmasi voittoon ajalla 29,02s. Koiran omistaa AJK-syndikaatti. Toiseksi Reija ja Jouni Kiisken Plight of the Bees ja kolmanneksi viime viikolla uransa avausvoitolla aloittanut Golden Legend, omistaa Minna Raila.

Kakkoslähtö oli myös Werraton, mutta lyhyemmällä 280m matkalla. Kolmen koiran startissa uransa avaava Sirius Black (EGU) otti hienon voiton johtopaikalta. Aika oli 17,17sek.

Päivän ainoa whippet-lähtö oli Walona Dogs Open, 280 metrin matka luokkien 4-7 whippeteille. Kolme koiraa starttasi tässäkin lähdössä, voittajaksi Ida Björkvistin Hastings TSGK:n riveistä ajalla 18,62sek.

Neljännessä lähdössä siirryttiin takaisin keskimatkalle Viirukka Openiin, jälleen koko lähtö täynnä EGU-edustusta. Alunperin ensisijaisesti OAKSista karsiutuneille tarkoitettu lähtö oli suorien finaalien ansiosta nyt avoin kaikille. Mukana olikin viisi koiraa, yksi uros neljän nartun kanssa. Voittajakolmikko löytyivät kaikki saman kennelnimen ja omistajan takaa, Arto Kovasen Gulo ensimmäiseksi (29,02sek), Alces kuononmitalla toiseksi (29,05sek) ja nuori uransa toisen kilpailun juossut Goldrush kolmanneksi (29,60sek). Neljänneksi OAKS-voittaja Lagertha (29,60sek) ja viidenneksi uransa myös viime viikolla aloittanut Porunn (30,16sek), jonka omistaa Amanda Haatainen.


Soolojuoksun juoksi Capes' Arrow hyväksytysti ajalla 29,93sek.
Tulokset taulukoituna löydät Tulokset-sivun takaa. 
Kuvat: Milla Toivanen, Kuvagalleria Varjosielu