Sijoituslähtöpäivä 19.8.2023

20.08.2023

Lauantaina 19.8. järjestettiin EGUn sijoituslähtöpäivä, joka oli samalla kerhon kuudes ja viimeinen kilpailupäivä tälle kaudelle. Alun perin päivä oli suunniteltu Junior Derbyn finaalipäiväksi, mutta kilpailut juostiinkin alkueräpäivänä suorina finaaleina, jonka vuoksi finaalipäivä juostiinkin sijoituslähtöpäivänä. Tarjolla oli EGUn juhlavuoden avoimia Diamond Race -lähtöjä sekä tavallisia sijoituslähtöjä eri matkoilla. Kaikki kilpailijat palkittiin tuotepalkinnoin, ja Diamond Race Openeissa voittajat saivat lisäksi lasitimantit palkintohyllyjään koristamaan.

Yhteistyö TSGK:n rautaisten tekijöiden kanssa oli jälleen saumatonta. Rata oli laitettu hyvään kuntoon viikon aikana puheenjohtajan Mika Soinin toimesta, ja kilpailuissa saimme jälleen nauttia asiantuntija Pasi Malisen selostuksista. Muissakin toimihenkilötehtävissä oli tuttuja kasvoja tekemässä yhteistyötä kilpailujen sujuvuuden ja onnistumisen takaamiseksi. Toimihenkilöiden, kilpailuttajien ja yleisön hyvinvoinnista vastasi radan kahvio, jonka vitriini notkui itsetehdyistä makeista ja suolaisista herkuista ja tuoreesta kahvista.

Kilpailupäivä koostui neljästä lähdöstä - yhdestä whippetien timanttilähdöstä, kahdesta greyhoundien timanttilähdöstä ja yhdestä greyhoundien sijoituslähdöstä. Ensikilpaansa oli kilpailemassa kolme kilpurinalkua: whippet-sisarukset Cherokee II ja Cheyenne II, sekä greyhound Jubatus. Ennen kilpailua 0-koirina toimivat whippet Zamzam Zuperznabb (480m 6.34s / 34.08s) ja greyhound Capes' Black Arrow (280m 17.24s).

Päivän ensimmäiseen lähtöön Whippet EGU 30v Diamond Race Open 280m astelivat whippetit Cherokee ll (2), Cheyenne ll (3) sekä viikko sitten kisauransa timanttivoitolla aloittanut Bandersnatch (6). Lähdössä oli tasaista, ja kisa pysyi tasaisena Cherokeen ja Bandersnatchin välillä koko lähdön ajan. Maalisuoralle tultaessa kaksikko eteni tasaisesti Cheyennen tullessa niiden hyvässä vanavedessä. Bandersnatch sai diskin häiriköinnistä, joten kisa jäi sisarusten väliseksi. Lähdön voitti Cherokee II ajalla 18.48s, 2. Cheyenne II ajalla 19.17s.

Lähdössä kaksi, Greyhound EGU 30v Diamond Race Open 280m, juhlavuoden timantista juoksivat greyhoundit The Greatest (1), sekä siskokset Jubatus (3) ja Tigris (6). Jubatus otti hyvän startin ja johti ensimmäisen suoran. Kokemus oli kuitenkin The Greatestin eduksi sen ohittaessa siskokset sisäkautta ensimmäisessä kaarteessa. Maalisuoralle saavuttaessa The Greatest oli kirinyt itsensä jo hyvään johtoon, Tigriksen ja Jubatuksen tullessa perästä hyvin tasaisesti maaliin. Lähdön voitti tällä kaudella toistaiseksi pelkkiä voittosijoja juossut The Greatest ajalla 17.18s, 2. Tigris 17.37s, 3. Jubatus 17.39s.

Päivän kolmantena lähtönä juostiin Greyhound Sijoituslähtö 280m, jossa juoksivat luokkien 5-7 greyhoundit Porunn (1), sekä jälleen siskokset Uncia (3) ja Pardus (4). Lähdössä oli tasaista, mutta pian Porunn otti johtopaikan jonka säilytti lopulta maaliin saakka. Uncia ja Pardus juoksivat tasaisesti kaarteessa, jonka jälkeen Uncia otti juoksussaan hieman etua Pardukseen. Lähdön voitti uransa ensivoiton juossut Porunn ajalla 17.37s, 2. Uncia 17.62s, 3. Pardus 17.64s.

Päivän viimeinen lähtö oli Greyhound EGU 30v Diamond Race Open 480m. Lähdössä juoksivat Aquila II (1), Gold Rush (2), Yasin (3) ja Naja (4). Kaikki muut lähdön koirat juoksevat vasta 2-vuotiskauttaan, paitsi ennakkosuosikin viittaa kantanut Gold Rush, jolle kausi on jo sen kolmas. Yasin sai itselleen erinomaisen startin ja ottikin heti alussa jo kärkipaikan haltuunsa Najan ollessa splittiajan kohdilla perässä vain kahdeksan sadasosaa. Gold Rush saavutti kaksikkoa aivan kintereillä. Usein 480 metrin kilpailuissa ensimmäinen kaarre kertoo jo paljon siitä, kuinka kilpailu tulee etenemään - tällä kertaa Yasinin räjähtävä lähtö oli sille eduksi ja koira sai pidettyä kärkisijan koko lähdön ajan. Jostain syystä hyvästä startista huolimatta Aquila ll jäi muista jälkeen, eikä sillä ollut enää takasuoralle tullessa mahdollisuutta kolmen kärkeen. Lähdön voitti uransa ensivoiton juossut Yasin hienolla ajalla 29.19s, 2. Gold Rush 29.22s, 3. Naja 29.65s, 4. Aquila II 31.14s.

Harjoituksia juostiin 280 metrillä: greyhoundit Salvaje 17.41s, La Reina 17.29s, Fuego 17.09s, Sir Iceman 17.09s & whippet Night Hyena 19.30s.

Uusia voittajia, uusia kilpakoiria, uusia ennätyksiä, useita onnistuneita suorituksia ja iloisia ihmisiä. Päivän päätteeksi voimme siis todeta EGUn kauden kaikin puolin onnistuneeksi ja täynnä toinen toistaan upeampia suorituksia, koiria ja harrastajia! Kiitämme lämpimästi kaikkia kilpailupäiviimme osallistuneita henkilöitä koirineen, kiitos! Tästä on hyvä jatkaa ja siirtää hyvillä mielin kilpailujen järjestämisvastuu Turkuun, jossa TGK järjestää seuraavat kaksi kilpailupäivää syyskuussa.

Päivän lähdöt löytyy GRL:n YouTubesta!

Ps. Valitettavasti 12.8. juostusta Junior Derby -päivästä ei saatukaan laadittua kisaraporttia, pahoittelemme tätä! Sen päivän lähtövideot löydät kuitenkin tästä, ja päivän tulokset pääset katsomaan GRL:n tulostietokannasta. Greyhoundien Junior Derbyn voitti egulainen Naja, joka valittiin myös GRL:n Viikon koiraksi. Kuvia päivästä löydät Milla Toivasen kuvagalleriasta.