Severus Snape on Suomen mestari

21.08.2022

Erittäin kova loppukesän helle piinaa lähes koko Suomea ja kilpailumme siirrettiin alkamaan klo 9 aamulla. Kun aurinko ei vielä ollut ehtinyt nousta Kaupin korkean puuston takaa radalla tuntui lähes kylmältä. Kauaa ei auringon tarvinnut kuitenkaan porottaa, kun hellelukemat lähenivät ja kilpailut saatiin vain niukasti pidettyä GRL:n hellerajan (25 astetta) puitteissa.

Suomen mestaruuksien finaalipäivässä oli kaksi kilpailulähtöä, Werraton sijoituslähtö 280m whippeteillä ja greyhoundien avoin Suomen mestaruus finaali. Alun teknisten ongelmien jälkeen kilpailut päästiin alkamaan kymmenisen minuuttia myöhässä - joskus kaikki on yhdestä piuhasta kiinni!
Sijoituslähdössä kilpaili ensikertalainen Chelsea Bun, muutamasti GRL puolella kilpaillut Power Princess sekä ensinmainitun isä Hastings. Lähtö oli odotetusti melko tasainen, koirat kulkivat lähes koko matkan kolmen rintamana. Maalisuoralla eroa syntyi hiukan, isä-Hastings ja tytär Chelsea Bun ottivat hieman etumatkaa Power Princessiin. Vajaalla pään mitalla voittoon juoksi Chelsea Bun ajalla 18,82s. Chlesea Bun on Nina Lehtisen omistama ja kasvattama. 

Suomen Mestaruuksissa mittelöitiin greyhoundien kesken. Kuusikko ratkottiin edellisviikonloppuna alkuerissä, joista kolme koiraa tuli mukaan arvalla lähdön mitätöinnin myötä. Lähdössä oli tasaista, nopein split (80m kiihdytys) oli Gulolla 5,67s ja hitain Goldrushilla 5,80s, eli hyvin tasaisesti kaikki kuusi lähtivät. Ensimmäisessä kaarteessa oli hieman ruuhkaa ja se aiheutti porukan hajoamista, johtokaksikossa The Greatest ja Severus Snape. Seuraavassa ryhmässä tasaisesti rinnakkain Floki, Sirius Black ja Gulo. Takasuoran ajan kaikki pysyi tasaisena, viimeisessä kaarteessa Floki ottanee hieman kylkikontaktia Sirius Blackiin ja horjahtaa, jonka seurauksena se kaatui. Johtokamppailu aina maaliin asti käytiin The Greatestin ja Severus Snapen kesken, jälkimmäsien venyttäessä maaliin pään mitalla. Todellinen yllättäjä, jota kukaan ei osannut veikata kahvion leikkimielisessä veikkaamossa! Floki saapui maaliin muita selvästi jäljessä, mutta eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen vaikutti voivan hyvin ilman sen suurempia vammoja. 
Lopullinen järjestys Suomen Mestaruuksissa:
1. Severus Snape 29,91s, 2. The Greatest 29,96s, 3. Gulo 30,17s, 4. Goldrush 30,24s, 5. Sirius Black 30,42s, 6. Floki K

Severus Snape on Riku Sivosen omistama ja treenaama, Saija Jämsän kasvattama. Severus Snape edustaa Turun Greyhound Klubia. Etelän Greyhound Urheilijat onnittelee tuoretta Suomen Mestaria!

Nimettömän lahjoittajan arvottavaksi antama Aalto-maljakko arvottiin osallistuneiden koirien kesken ja arpaonni suosi tällä kertaa Arto Kovasen Guloa!

Videot päivältä näet Greyhound Racing Liiton Youtube-kanavalta. Tulokset löytyvät niinikää GRL:n nettisivuilta.
EGU hengähtää muutaman viikon ennen loppukauden rutistusta yhteistyössä TGK:n kanssa, kun tiedossa on 2- ja 3-vuotiaiden Junior Derby ja Grand Prix sekä 3'Stars.
Kuvat: Jonna Paronen