Masters & OAKS tulokset

17.07.2022

Sunnuntaina 17.7. mittelöitiin uroksien parhaat molemmissa roduissa ja greyhoundnartuissa. Sää oli täydellinen kilpailuille, pilvessä noin +20 astetta. 

Greyhound narttujen OAKS oli dramaattinen jännitysnäytelmä sijoituksien vaihtuessa viime metreillä. Startissa vahvasti lähti Capes' Lung-Gom (om. Mirja Piranta), joka säilytti johtonsa esteettä maaliin asti. Voittoaika oli K7-luokan 29,94s. Lung-Gomin tuntumassa aina maalisuoralle asti kakkos- ja kolmossijalla vaihtelivat Milla Toivasen Madam Puddifoot ja Daenerys Targaryen. Maalisuoralle tultaessa toiseksi ja kolmanneksi ohittivat itsensä Arto Kovasen Gulo ja Goldrush. Lähdön sponsoroi Koiran huoltokirja ja kaikki koirat saivat itselleen tämän vihkosen. Se on erinomainen paketti ensi tassunaskelista alkaen, siihen voi kirjata mm. koiran terveystuloksia ja kehonhuollon käyntejä. Tutustu ja tilaa omasi www.koiranhuoltokirja.fi!

Whippetien Masters oli yhdistelmä kokenutta kisaajaa ja nuorta tuoretta sukupolvea. Whippetit eivät usein juokse 480m matkaa ja 3/4 olivat ensikertalaisia tällä matkalla. Vahva startti Icepower II:lle (om. Mira Ruuska), mutta jo kaarteessa TMNT Napoleon Bonafrog asettui johtoon. Perässä, mutta ei kaukana seurasivat Friendly Face (om. Ulla Bard) ja ZamZam Zuperznabb (om. Anneli Ruuskanen). Icepower II kiri ja maalisuoran avautuessa johtava kaksikko tuli aivan rinta rinnan. Aikaeroa tallentui kameraan lopulta yksi sadasosa TMNT Napoleon Bonafrogin eduksi ja Reeta Korelin pääsi nostamaan koiransa korkeimmalle palkintokorokkeelle ajalla 31,25s.

Greyhoundien Masters oli niinikää kutkuttava jännitysnäytelmä kahden koiran kesken. Vahvaan johtoon ampaisi heti Emma Hiilesniemen The Greatest. Sinisellä manttelilla juokseva Severus Snape (om. Riku Sivonen) haki hieman juoksulinjoja kaarteessa ja osui hieman veljeensä Sirius Blackiin (om. Amanda Haatainen). Takasuoralle tultaessa Golden Legend (om. Minna Raila) lähti ottamaan kiinni The Greatestia ja maaliin tullessa urokset olivat aivan nenätysten. Maalikamerassa Anttoni Välimaalla oli hetkellisesti hikiset paikat, kun eroa koirille ei tuntunut löytyvän. Lopulta suurennoksen suurennos paljasti The Greatestin ja Golden Legendin eroksi tuhannesosa sekunnin ja voittajaksi kirjattiin The Greatest ajalla 29,822s. Toiseksi Golden Legend 29,825s, kolmanneksi Severus Snape ja neljänneksi Sirius Black. 

Molemmat Mastersin sponsoroi JAKKE lisäravinteet. Laadukkaat kotimaiset lisäravinteet nivelille, lihaksille ja luustolle. Muistathan, että EGUn jäsenenä käytössäsi on JAKKEn alekoodi koko kauden ajan! Löydät sen jäsenkirjeestä 4/22.

Masters & OAKSin kaikki tulokset löydät www.grl.fi.

Seuraavat EGUn kilpailut ovat eivät vähempää kuin Suomen mestaruudet! Alkuerät juostaan 13.8. Kaupissa ja finaalit 20.8. Seuraa sivujamme ja pistä päivämäärät kalenteriin ylös!