Masters ja OAKS -tähdet

12.07.2021

Nutrolin Masters molemmille roduille ja greyhound-narttujen OAKS juostiin lauantaina 10.7. sateisessa Kaupissa. Koska luontoäiti yllätti meteorologien ennusteetkin, pääsi rata pehmeäksi ja oli alkuun raskas, kilpailupäivän loppuessa etenkin treenejä juostiin jo todella hyvillä ajoilla. Kaikki ajat löydät Tulokset-välilehden alta. EGU kiittää kaikkia kilpailupäivän toimihenkilöitä ja kilpailuttajia!
#nutrolinlife #nutrolinmasters #nutrolinoaks #werraton #werratonkoiranruoka #werratonsijoituslähdöt

Nutrolin Masters whippet-uroksille starttasi päivän. Neljästä uroksesta voittajaksi ajalla 30.91s selviytyi Dealer, jonka omistaja on Harri Koivula Keuruulta. Toiseksi tuli Camilla Kaasisen Happy Battery, kolmanneksi Johanna Jäntin Funky Fellow ja neljänneksi Ida Björkqvistin Hastings.

Greyhound-narttujen Nutrolin OAKS osoittautui todella tasaiseksi viiden koiran lähdöksi. Neloskopin ollessa tyhjä ruuhkaa syntyi etenkin kaarteissa. Voittoon kirmasi Saija Jämsän omistama ja kasvattama Lagertha ajalla 30,00sek. Toiseksi Jouni ja Reija Kiisken Smile of Joy, veteraanin tassu kulki upealla nousulla! Kolmanneksi Gulo, Arto Kovasen kasvattama ja omistama. Neljänneksi Little Brillo, omistajat Ilkka Virta ja Ulla Saxen sekä viidenneksi Milla Toivasen Daenerys Targaryen.

Greyhound-urosten Nutrolin Masters oli niin ikää tasainen kilpa. Kolmen koiran lähdössä ruuhkaa ei ollut niin kovin ja vapaalla ja suorastaan ylivoimaisella johdolla voittoon Where's Hombre, kasvattaja-omistajina Jouni ja Reija Kiiski. Where's Hombren aika oli 28,79sek. Toiseksi Arto Kovasen Alces ja kolmanneksi niinikää Kiiskien Plight of the Bees.

Sijoituslähtöjä oli yhteensä kolme, kaksi whippet-lähtöä ja yksi ensikertalaisten greyhoundien startti. Lähtö 4 oli kuuden whippetin lähtö 280 metrin matkalla, josta palkittiin kolme parasta. Voittajaksi pinkoi Harri Koivulan Wolverine ajalla 17,94sek. Toiseksi Janne Lehtikankaan omistama Posh's Quality Gold ja kolmanneksi Riitta Suomisen Happy Express.
Ensikertalaisten startti jännitti monia etukäteen, mutta lähtö 5 tarjosi erittäin hyvän ja puhtaan suorituksen. Erinomaisen lähdön sai Minna Railan Golden Legend, joka saapui maaliin ensimmäisenä ajalla 17.25sek. Ulkolaitavieheelle tottunut Arctic Star tuli toiseksi.

Päivän viimeinen kilpailulähtö oli kolmen tumman whippetin lähtö, jonka voitti Noora ja Mikko Säeen Winged Victoria ajalla 18,38sek.