Junior Derby ja Grand Prix päättivät EGUn kilpailukauden

09.10.2022

EGUn kilpailukausi saatettiin päätökseen lauantaina 1.10., kun Grand Prix finaalitkin saatiin juostua. Kisat tehtiin yhteistyössä Turun GreyhoundKlubin kanssa ja siten kisat juostiin Turun Metsämäessä.
Lauantaina 24.9. oli alkueräpäivä, joka muuttui Junior Derbyjen osalta suoraksi finaalipäiväksi. VOM Grand Prix juostiin kahdessa alkuerässä kahdeksalla koiralla, joista jatkoon itsensä kirmasivat Goldrush, Severus Snape, Golden Legend, Sirius Black ja Floki sekä Ruotsissa asuva veljensä Ragnar Lothbrok.

Greyhoundien Junior Derby nousi kolmella koiralla, joista kaksi ovat Irlannin tuonteja Legendary Lemon ja Sir Iceman. Kolmas oli Suomessa syntynyt Double the Joy. Legendary Lemon sai hyvän lähdön ja se piti loppuun asti, kauden alussa heinäkuussa loukkaantunut "Hoops" otti uransa ensimmäisen voiton ja manttelin!
Whippetien Junior Derby oli todella kova, sillä kaikki osallistuneet kolme koiraa juoksivat 1-luokan ajan. Siihen ei moni whippet Turussa ole pystynyt. Voittajaksi itsensä juoksi upean kauden saanut TMNT Napoleon Bonafrog ajalla 20,67s/325m. Nutrolin mantteli jatkoi hienosti tämän kauden linjaa, jota "Jimi" on suorittanut. Toiseksi tuli kilpailukautensa juuri aloittanut Quiz ja kolmanneksi Icepower II, joka haastoi Jimin viimeksi Mastersissa.

Kennelrehun sponsoroiman sijoituslähdön voitti koko kauden vakuuttavasti suorittanut The Greatest. Lyhyen matkan kilpa päättyi sen osalta aikaan 19,69s.

Finaalipäivänä 1.10. sää oli hieman syksyisempi ja sadetta jouduttiin odottamaan loppuvaksi hetken aikaa. Kilpailulähdöt saatiin aloitettua jälleen The Greatestin voitolla VOM Open sprintissä. Edellisviikon aika parani hieman kellon pysähdyttyä 19,65 sekuntiin. Lähdössä oli Ruotsista tullut 6-vuotias Shapeofyou, joka haastoi Vuoden Koira-listan johtajaa, mutta taipui kakkoseksi.
Kennelrehu Open keskimatkalla oli Gulon juhlaa, kun se hienolla loppumatkan nousulla kiri voittoon ajalla 29,88s.

Kolmevuotiaiden parhaimmisto otti mittaa toisistaan VOM Grand Prixin finaalissa. Kaarteessa oli hieman ruuhkaa ja ennakkosuosikki Ragnar Lothbrok jäi hieman jalkoihin. Goldrush sai hyvän startin ja sen turvin piti pitkään johtoasemaa. Hurjista nousuistaan tunnettu "Ragge" lähti vakuuttavaan nousuun takasuoran puolivälissä ja koirat tulivat aivan rinta rinnan maaliin. Maalikamera osoitti kuitenkin voiton Ragnar Lothbrokille ajalla 30,07s. Goldrushin aika oli 30,09s. Kolmas oli Iisalmesta asti saapunut Floki ajalla 30,35s. Turun oma edustaja Severus Snape neljäs ajalla 30,45s. Kaarteessa kolaroineet Sirius Black ja Golden Legend olivat viides (31,00s) ja kuudes (31,25s). Grand Prix sponsori tänä vuonna oli VOM, joka tarjoaa laadukasta raakaruokaa puhtaista raaka-aineista.

Näin on siis saatu EGUn kilpailukausi loppuun. EGU järjesti kaudella 5 omaa kisapäivää Tampereella ja kaksi kisapäivää yhdessä TGK:n kanssa Turussa. Kilpailupäivät sujuivat tehokkaasti, mutta lisätekijät ovat aina tervetulleita. Kiitämme valtavasti kauden 2022 sponsoreita: Rovio Pet Foods (Werraton), Jakke,  Koiran Huoltokirja/Kana, Nutrolin, Kennelrehu, VOM, naprapaatti Annika Tähtinen, Zoomiis ja HoundOn sekä RotuRace sponsorit Orijen ja Acana. Sponsorit mahdollistavat laadukkaat ja monipuoliset palkinnot läpi koko kauden!
Kiitos myös kaikille ahkerille toimihenkilöille ja kilpailuttajille, ilman teitä meillä ei olisi kilpailuja!