Joulukalenterin 6. luukku

06.12.2020

Etelän Greyhound Urheilijat toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää!

Kuvassa on vuoden 2019 Suomen mestari, EGUa edustava Shout Shout Joy. Se on syntynyt ja elää Suomessa, niin kuin valtaosa koiristamme. 

Meillä Suomessa on poikkeuksellinen koiramäärä ihmisiin nähden ja aivan lähivuosina koirien määrä tulee ylittymään yli miljoonaan. Kulttuuri koirien kanssa on omaa luokkaansa ja kaikkeen suhteutettuna meillä on monimuotoisin rotujen kirjo. Greyhound ei kuulu TOP100 - suosituimmalle listalle, mutta sen sijaan whippet kuuluu, se on sijalla 40! Se on siis suosituin vinttikoirarotu. 

Suomalaista koirankasvatusta pidetään erityisen vastuullisena ja eettisenä. Vastuullinen koiran kasvattaja tukee kasvatinomistajaa ja haluaa olla mukana läpi koiran elämän. Hän tekee vastuullisia valintoja jalostuksessa ja hoitaa emän pentuineen parhaansa mukaan. Työ ei ole helppo eikä pettymyksiltä voi aina välttyä, mutta silti he rakkaudesta rotuun ja koiriin atkavat arvokasta työtään, jotta maamme tullaan jatkossakin tuntemaan koirankasvatuksen huippumaana! Muistetaan siis kiittää kasvattajiamme, että he tekevät meille kotimaisia koiria suurella rakkaudella.

Lähteet: Kennelliitto ja SuKoKa