Joulukalenterin 18. luukku

18.12.2020

Muistatko vielä sen ensimmäisen kerran kun näit greyhoundin tai whippetin?
Tai kun näit ensimmäisen kerran sellaisen juoksevan radalla?
Tunsit kuinka maa tärisi usean greyn juostessa aivan edestäsi radalla?
Entä kun sinulla oli ensimmäinen greyhound tai whippet, jonka kanssa pääsit harjoittelemaan viehejuoksua, hakemaan kilpailuoikeutta, kopittamaan ensimmäistä kertaa omaa koiraa kilpailussa?
Itselläni ensimmäinen kosketus viehejuoksuun oli muun rotuisen vinttipimeen kanssa kesällä 2007.
Silloin käytiin muutaman kaverin kanssa kaikille roduille suunnatuissa viehejuoksukisoissa ja tuli silloin maastoakin kokeiltua.
Seuraavaksi sillä kaveriporukalla innostuttiin käymään kaikille avoimissa rataharkoissa ja siitähän tuli vakituinen harrastus ihan vaivihkaan. Tietoa ei paljoa ollut mutta hiljalleen sitä karttui.
Suunnattiin me sillä porukalla Hyvinkäälle kisojakin katsomaan ja kavereiden kesken leikkimielistä veikkausta voittajista käytiin. Yksi kavereista tiesi jo vähän enemmän greyhoundeista ja kertoi millaista menestyjää oli minkäkin koiran takana.
Talvella käytiin Lemmikkimessuilla ja pakkohan se oli suunnata Etelän Greyhound Urheilijoiden pisteelle hakemassa lisää tietoa greyhoundeista ja katsomassa niitä tarkemmin. Radan varrella oli syttynyt se kuuluisa pieni kipinä. 


2008 alkoi sitten aikakausi greyhoundien kanssa kun ensimmäinen oma grey tuli, kasvattaja opasti toimihenkilötehtäviin sekä EGU:n toimintaan mukaan ja siitä se "ura" aktiivisena harrastajana ja toimijana Etelän Greyhound Urheilijoissa alkoi.
Silloin käytiin edustustehtävissä messuilla, Stockan hulluilla päivillä, Mustin & Mirrin rotupäivillä ja treenattiin siinä ohella niin että kisaamaan päästiin heti kun ikä, soolokoe ja ryhmäkoejuoksut oli suoritettu. Tämän jäljeen nälkä kasvoi syödessä ja toki perheeseen piti saada toinenkin grey jonka kanssa kilpailla.


Taitaa kuulostaa aika tutulta vai mitä? Ensin tuli yksi, sitten toinen..
Ei paljoa haitannut että kesästä kaikki viikonloput meni ajaessa eri kisapaikoille kisaamaan. Sitä tehtiin kisoja ja kisattiin siinä ohessa.
Upeita muistoja on kertynyt vuosien varrella, monta uutta ystävää on lajin parista löytynyt ja jokunen parikin on vuosien saatossa syntynyt.
Greyhound racing on suuria tunteita sekä upeita muistoja.
Muistatko mistä kaikki sinulla alkoi?