Esittelyssä EGU-koira: Winged Victoria

07.07.2023

EGU esittelee kaudella 2023 kilpailuista mieleenpainuneita EGU-koirien kisasuorituksia.

Winged Victoria "Magda"

Olaf x Ruffian, synt. 24.11.2019. Omistaja Noora & Mikko Säe, kasvattaja Ghan Buri Ghans

Magda juoksi hienon oman ennätyksensä 18,28s lähtövoitossa Kauppisprintissä, onnea! Miltä tuntui ennen lähtöä, oliko olo luottavainen?

Magda juoksi kisoja edeltäneenä viikonloppuna Kaupissa omaa ennätystään lähentelevän harkka-ajan, joten tiedettiin että vauhti alkaa olla kohdillaan ja mahdollisuudet voittoon realistiset. Toivottiin että startti menee nappiin, ja pääsee heti porukasta irti. Noin lyhyessä matkassa kuka vaan voi yllättää ja tuurillakin on oma osansa lähdöissä. Kovia poikia oli vastassa, ja rata toivottua raskaampi, joten ihan tosissaan sai karkuun painella.

Miten olette valmistautuneet kauteen? Onko jokin tietty tavoite, jota kohti menette tällä kaudella Magdan kanssa?

Pidettiin hyvä lepokausi, jonka jälkeen alettiin hakea perus-ja kestävyyskuntoa ahkeralla lenkkeilyllä. Ehdittiin kuoppamestaruudessa käydä kokeilemassa työn tuloksia ja näytti lupaavalta, mutta sitten kauden alkua tuli varjostamaan laumassa jyllännyt yskä. Nyt vihdoin porukalla ns. pakka kasassa ja se alkaa toivottavasti näkyä tuloksissakin.

Kauden päätavoite on juosta talteen omat ennätykset, ja jos se jossain arvokisassa riittää voittoon saakka, se on mukava bonus. Magdassa on vauhdillista potentiaalia, joten toivotaan että se päästään kunnolla näyttämään.

Magdalle on suunnitteilla pentuja talvella. Isänä on oman kennelin kasvatti Icepower. Millaisia pentuja on odotettavissa tästä yhdistelmästä?

Vanhemmilla on luonteet joilla pärjää niin arjessa kuin harrastuksissa. Toiveissa on kivoja harrastuskavereita joilla vahvaa juoksupäätä ja viettiä riittää. Eiköhän pennuille perintönä lipsahda vauhtiakin tassuihin.

Onko teillä jotain erityisterveisiä kanssakilpailuttajille?

Joskus se kisan nouseminen on oikeasti yhdestä koirasta kiinni. Eli ilmoittakaahan rohkeasti koiria mukaan kisailemaan ja varamatkoja myös reilusti, niin mahdollisuudet lähtöjen nousuun on todennäköisempiä.


Tulevana viikonloppuna Magda nähdään myös Turussa, narttujen omassa OAKS-lähdössä. Hurjasti tsemppiä kisapäivään!


Haastatteli Milla Toivanen / Vastaukset Noora Säe / Kuva Mikko Säe