EGUn ikimuistoiset 30-vuotisjuhlat

29.11.2023

Viime lauantaina, 25.11.2023, juhlittiin 30-vuotiasta EGUa pitkän kaavan mukaan Hyvinkäällä reilun 30 harrastajan voimin! Ennen juhlallisuuksia pidettiin sääntömääräinen syyskokous, jossa valittiin uusi hallitus kaudelle 2024. Tuleva hallitus koostuu seuraavasti: varsinaiset jäsenet Saija Jämsä, Amanda Haatainen, Jonna Paronen, Päivi Viinimäki, Timo Paronen, Anneli Ruuskanen sekä varajäseninä Milla Toivanen ja Hertta Talja. Hallituksen tarkemmat vastuujaot päätetään alkuvuoden järjestäytymiskokouksessa.

Syyskokouksen jälkeen EGUn puheenjohtaja Saija Jämsä piti juhlapuheen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Puheessaan Saija kertoi illan ohjelmasta ja hieman EGUn historiasta. Puheen yhteydessä nostettiin useampikin malja EGUn eri vaiheille ja sen voimana toimineille henkilöille. Juhlapuheen jälkeen lauteille nousi Milla Toivanen, joka oli koonnut EGUlle 30v-juhlakoosteen. Koosteessa nostettiin kerhon eri tapahtumia sekä vaiheita esille aina alkuvuosista tähän päivään. Oli mukava kuunnella ja tutustua yhdessä kerhon historiaan ja toimintaan. EGU on aina ollut aktiivinen kerho, jossa jäsenille tarjotaan mahdollisemman paljon aktiviteettia ympäri vuoden ja tehdään yhtä sun toista yhdessä – se on varmasti yksi tekijä, joka vetää harrastajia puoleensa ja saa pysymään kerhossa mukana. Pyritään pitämään siitä kiinni!

Ennen kuin juhlakansa päästettiin tarjoilujen kimppuun, saimme iloksemme ja yllättyneinä kuulla yhteistyökerhoilta Turun Greyhoundklubilta ja Pirkanmaan Vinttikoirakerholta onnitteluterveiset sekä vastaanottaa heiltä ihanat 30-vuotislahjat. Lahjat toimittivat kerhojen puolesta Riku Sivonen (TGK) ja Sanna ja Mika Kauhanen (PVK). Sydämelliset kiitokset kaikille muistaneille tahoille koko EGUn hallituksen puolesta, olemme hyvin kiitollisia lahjoista, kauniista sanoista ja ennen kaikkea ihanista kanssaharrastajista ja -kerhoista!

Lahjojen jälkeen sitten siirryimme viimein herkuttelemaan! Tarjolla oli monenlaista pientä suolaista ja makeaa. Löytyi erilaisia juustoja, hedelmiä, leikkeleitä, hilloja, keksejä ja pieniä suupaloja. Jälkiruoaksi oli erilaisia kakkuja, makeita keksejä, karkkia ja suklaata. Juomapuolella taas oli tarjolla erilaisia viinejä, kuohuvaa, boolia ja limuja. Toivottavasti jokainen juhlija herkutteli niitä oikein vatsan täydeltä!

Ruokailun jälkeen palkittiin kaudella 2023 menestyneet EGU-koirat, listan palkituista löydät täältä. Onnea upeille koirille! Olemme äärettömän ylpeitä jokaisesta kerhoa edustaneesta koirasta ja egulaisesta aktiivisuudesta kisaradoilla – kiitos siitä teille jokaiselle! Palkittavien koirien jälkeen oli aika palkita EGU Special, joka voidaan jakaa joko henkilölle tai EGUa edustaneelle koiralle, ja sen valitsee aina edellisen vuoden EGU Special. Tänä vuonna palkinnon oli jakamassa Milla Toivanen, ja hänen perustelut valinnalle oli seuraavat: tämä henkilö henkii hyvää yhteishenkeä ja on pyyteettömästi jakanut positiivisuutta lajiin mm. somessa ja kisapaikoilla. Vuoden 2023 EGU Special oli Sanna Kauhanen! Palkintoa vastaanottaessaan Sanna kertoi kauniisti, miksi he ovat päätyneet harrastamaan ja edustamaan EGUa, ja miten on aina saanut apua muilta egulaisilta. Hänestä kerhon jäsenenä on ollut helppo ja mukava olla ja EGUssa on paljon toimintaa sekä lämmin vastaanotto. Lämpimät onnittelut Sanna!

Sitten olikin aika heittää tanssikengät jalkaan ja suunnata joraamaan! Illan musiikista vastasi uskomaton kitaravirtuoosi Samuli Federley, jonka musiikki sai juhlavieraat täyttämään tanssilattian. Illan teeman mukaisesti säihkyvät juhlijat toivat tanssilattialle kimallusta ja säihkettä, ja miten hauskaa kaikilla näyttikin olevan! Puolenyön jälkeen oli aika siirtyä Hyvinkään yöelämään jatkoille, ja siellä useat juhlijat jatkoivatkin yhdessä juhlia aamun pikkutunneille saakka. Huhu kertoo, että sitkeimmät kreisibailaajat päätyivät jopa jatkojen jatkoille jonnekin päin Hyvinkäätä…

Juhlat olivat kaiken kaikkiaan hyvin onnistuneet ja kiitämme kaikkia juhliin ja koko juhlavuoteemme osallistuneita harrastajia ja yhteistyökumppaneita. Onnittelut vielä kaikilla palkituille, kaudella menestyneille ja valtava kiitos jokaiselle EGUa edustaneelle ja kerhon mukana toimineelle! Pidetään lippu korkealla ja toivotaan, että seuraavat 30 vuotta ovat yhtä tapahtumarikkaita kuin kuluneet 30 vuotta! Lopuksi vielä ote Milla Toivaselta 30-vuotiskoosteen tiimoilta:

"Olisi hauska tietää millainen EGUn vuonna 1993 ajateltiin olevan 30 vuoden päästä. Toivottavasti juuri sellainen kuin se on: varustettuna ahkerilla tekijöillä, jotka haluavat edistää greyhound ja whippet racingia. Laji on kokenut paljon 30 vuoden aikana. On ollut niin kutsutut huippuvuodet ja taantumaakin, niin kuin aivan kaikessa. Maailma muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, välillä tuntuu olevan mahdotonta pysyä sen vauhdissa. Nykyisten ja tulevien harrastajien tärkein tehtävä on kuuluttaa racingin ilosanomaa ja pitää huolen, että tulevillakin innokkailla koiraharrastajilla olisi mahdollisuus valita tämä laji ja nämä rodut omakseen. Pidetään EGUn lippu korkealla, jotta toisen 30 vuoden päästä se voi viettää kuusikymppisiään!"

Julkaisemme juhlavuoden koosteen kotisivuillemme lähipäivinä!

Lämpimästi kiittäen: EGUn hallitus 2023 / Saija, Jonna, Sasa, Ansku, Timo, Päivi, Hertta ja Amanda


Kuvat: Jonna Paronen, Hertta Talja