EGU Open finaalipäivä 29.7.2023

02.08.2023

"Koko viikko on odoteltu sadetta, eikä oo näkynyt!"

Niinpä niin, lauantaina kuitenkin satoi rankasti koko aamun. Ja aamupäivän. Onneksi Metsämäen vaijeriviehe ei ollut sateesta moksiskaan! Eläinlääkärin tarkastus sujui rattoisasti sadetta pidellessä buffan edustalla. Eläinlääkärillä oli yllään monta kesää Metsämäen raveissa palvellut Karjala-varjo, mutta se toimi erinomaisesti.

Palkintopöytä pursusi jälleen tavaraa. EGU Open -finaalissa sponsorina oli JAKKE lisäravinteet. Lisäksi palkintopusseista löytyi herkkuja, viltit ja lelut. EGU 30v Diamond Race -lähdöissä mukana yhteistyössä oli Biofarm kattavalla tuotepussukallaan!

Lähtöjä päivälle oli kolme. Rataa tuttuun tapaan testasivat nollakoirat. Yksi uusi kilpakoira saatiin, kun greyhound Uncia juoksi soolon hyväksytysti aikaan 30,61s. Onnittelut! Lyhyen matkan testin juoksi Gumball Goofy, saaden päivän ja Turun koko kauden nopeimman ajan 19,52s!

Ensimmäisenä kilpailulähtönä juostiin whippetien EGU 30v Diamond Race -lähtö 325 metrin matkalla. Lähdössä oli kolme koiraa, joista ykkösmanttelilla juossut Johnny Cash oli ennakkosuosikki. Kolmosmanttelilla starttasi Galactic Superwind ja viereisestä neloskopista matkaan lähti JA-Fleetwood Mac. Lähtö oli räjähtävä ja JA-Fleetwood Mac sai erinomaisen lähdön ottaen heti useamman koiranmitan johdon. Kaarteeseen mennessä Johnny Cash ja Galactic Superwind olivat hieman saavuttaneet johtoasemaa ja Johnny Cash juoksi JA-Fleetwood Macin rinnalle. Johtaja piti kuitenkin pintansa ja kirmasi ensimmäisenä maaliin. Johnny Cash valitettavasti loukkaantui lähdössä ja sai diskin häiriköinnistä. Toivotamme pikaista paranemista! Toiseksi tullut Galactic Superwind teki upean kirin maalisuoralla saaden ajaksi 21,92s, voittajan ajan ollessa 21,90s.

Toisessa lähdössä kilpailtiin greyhoundien versio Diamond Racessa. Lähdössä oli alunperin viisi koiraa, mutta 5. kopin Pardus oli poissa. Ennakkosuosikkina oli kautensa GRL:n puolella aloittava The Greatest ykköskopista. Se saikin hyvän lähdön, mutta pään mitan takana juoksivat kakkoskopin Sirius Black ja kolmoskopin Golden Sigrid. Kaarteessa kaikki pitivät paikkansa ja lopullinen järjestys määräytyi jo silloin: voittajaksi ajalla 19,59s The Greatest, toiseksi Sirius Black 19,69s, kolmanneksi Golden Sigrid 19,89s ja neljänneksi tasakymmenysten erojen poikkeaja Delichon 20,17s.

Päivän päälähtö oli EGU Open finaali, jonka kuusikko ratkottiin edellisviikon lauantaina. Tässäkin lähdössä oli vahva ennakkosuosikki: Colonel Farrel. Lähtö oli tasainen, kopista ensimmäisenä ulos ehti Naja. Kaarteessa oli hieman ruuhkaa, sisarukset Tigris ja Aquila II saivat hieman kontaktia toisistaan. Kutoskopin Golden Legend lähti kirimään johtoon päässyttä Colonel Farrelia ohittaen ensin Najan. Kaarteessa tiukkaa taistelua Golden Legendin ja Colonel Farrelin kesken. Golden Legend tyylilleen ominaisesti valitsi kaarteen jälkeen ulkoradan, joka ehkä tällä kertaa vei korkeimman palkintokorokkeen paikan siltä. Ajalla 29,61s maaliin ensimmäisenä tuli Colonel Farrel. Golden Legend jäi vain erittäin niukasti kakkoseksi, ajaksi kirjattiin 29,63s. Kolmanneksi Naja 29,93, neljänneksi Tigris 30,19s, viidenneksi Severus Snape 30,34s ja kuudenneksi Aquila II 30,45s.

Isot kiitokset sponsoreille JAKKE lisäravinteet ja Biofarm!

GRL on valinnut jälleen viikon koiriksi egulaisia, käy lukemassa Golden Legendin ja JA-Fleetwood Macin haastattelut linkkien takaa! Videot päivän kisalähdöistä löydät GRL:n YouTubesta.

Onnittelut kaikille onnistuneista suorituksista! EGU huilaa nyt yhden väliviikon ja näemme seuraavan kerran Tampereen Kaupissa ikäkausikilpailujen merkeissä 12.8. Ilmoittautuminen päättyy 7.8. klo 18

Kirjoittanut: Milla Toivanen / Kuvat: Minna Leppänen, Milla Toivanen