EGU Open alkuerät ja finaalit

24.08.2021

Lauantaina 7.8. Kaupin vinttikoiraradalla starttasi EGU Open alkuerät. Greyhoundien EGU Open juostiin kahdella alkuerälähdöllä, kuten myös Annika Tähtinen EGU Open sprint. Whippetien EGU Open ei harmillisesti noussut vähäisen koiramäärän vuoksi.

Sijoituslähdöissä whippeteillä sponsoroi HoundOn (www.houndon.com) ja uransa ensivoiton otti Sir Lancelot II (om. Birgitta Lepistö), aikana oli 18,43s.
Werraton sijoituslähdössä voiton vei nuorukaisten nenän edestä konkari Capes' Snow Trooper (om. Vesa Sivonen) hienolla 17,05s ajalla.

Annika Tähtinen EGU Open sprintin alkuerät veivät Arctic Star ajalla 16,85s (om. A-J-K syndikaatti) ja The Greatest (om. Emma Hiilesniemi) ajalla 17,27s. Finaaliin ensimmäisestä alkuerästä Arctic Star, Capes' Lung-gom ja Floki, toisesta alkuerästä The Greatest, Daenerys Targaryen ja Misirlou.

EGU Open alkuerissä ei jännitystä puuttunut, upeita nousuja tehnyt Lagertha kiri toiseksi hännipaikalta Alcesin ottaessa voiton ajalla 29,04s. Lagerthan omistaa Saija Jämsä ja Alcesin Arto Kovanen.
Toisessa alkuerässä neljästä koirasta kaksi oli voittajia Golden Legendin (om. Minna Raila) ja Gulon (om. Arto Kovanen) tullessa vieri vieressä maaliin ilman tuhannesosan eroakaan ajassa. 29,34s merkittiin voittoajaksi molemmille.
Finaaliin Back On Track EGU Openissa ylsivät ensimmäisestä alkuerästä Alces, Lagertha, Sirius Black ja Gold Rush, toisesta alkuerästä Gulo ja Golden Legend. Finaaliin päästiin aikojen perusteella.

Finaalit kirmattiin sunnutaina 15.8. ja kilpailujen alkamisaikaa jouduttiin siirtämään hurjan sateen vuoksi. Radan kuivuessa herkullinen buffa tarjoili vatsantäytettä ja kuumaa kahvia odotteleville.

Kun vesisade taukosi ja rata kuivahti päästiin kilpailut aloittamaan. Werraton sijoituslähdössä Capes' Black Arrow (om. Heidi Rantakangas) sai hienon ensivoiton ensistartissaan ajalla 16,91s.
Kanashop sijoituslähdössä konkari Friendly Face (om. ulla Bard) yllätti nuorempansa voittamalla ajalla 22,99s.

Annika Tähtinen EGU Open sprintissä yllätysvoiton otti fawn uros Floki (om. Riina Repo) hienolla 17,00s ajalla. Kannatti ajaa Iisalmesta asti!

Back on Track EGU Openin vei Gulo aikanaan 29,20s, maalissa oli jälleen erittäin tasaista Arto Kovasen omistamien sisarusten Alcesin ja Gulon kesken. Kolmantena pakassa oli Lagertha, lopullisena rivinä 1. Gulo, 2. Lagertha, 3. Alces.

Kaikki päivän kilpailukuvat löytyvät osoitteesta https://varjosielu.kuvat.fi/, josta löydät myös kuvien tilausohjeet.

Tulokset-linkin takaa löydät tulokset taulukkomuodossa aikoineen. Seuraavat EGUn kilpailut järjestetään 19.9. Kaupissa, kun juostaan 2- ja 3-vuotiaiden ikäkausikilpailut.

Etelän Greyhound Uhreilijat kiittää ja onnittelee kaikkia kilpailuttajia!