Greyhound rotuna

Greyhound, eli englanninvinttikoira on näyttävä ja lempeäluonteinen koirarotu. 

Greyhound on jalostettu ratajuoksijaksi aikojen saatossa. Se on yksi maailman eniten jalostettu rotu, kun tavoitteena on saada räjähtävää nopeutta ja kestävyyttä. Radalla ne jahtaavat yleensä muovista tai karvaista viehettä.

Englanninvinttikoira, eli greyhound on luonteeltaan hyvin sopeutuvainen ja kiltti. Se tulee mainiosti toimeen myös lapsiperheissä. Radalle vietäessä se muuttuu aivan toiseksi koiraksi: kiihkeäksi urheilijaksi, jonka päähän ei mahdu muuta kuin edessä oleva kilpailustartti. Normaalisti greyhound ei vaadi enempää liikuntaa kuin mikä tahansa saman kokoinen koira. Kilpailukuntoon treenattaessa liikunnan määrä lisääntyy hiukan ja ruokinnan merkitys korostuu.

Englanninvinttikoira on jakautunut kahteen eri linjaan; näyttely- ja ratalinjaan. Usein jälkimmäisistä puhutaan Suomessakin greyhoundeina. Ne ovat kaksi hyvin erilaista koiraa, vaikka ovatkin samaa rotua. Englanninvinttikoiraa harkitessasi seuraavaksi perheenjäseneksi, mieti haluatko näyttely- vai käyttökoiran. Iloisen mielen harrastuskoiran saat varmasti kummasta linjasta tahansa.

Radalla greyhoundit pääsevät toteuttamaan alkukantaista viettiään, saalistamista. Greyhoundeilla on voimakas luontainen ajamis- ja saalistamisvietti, joten nuoren koiran opettaminen rata-juoksijaksi käy helposti - se on tavallaan vain luontaisen vietin vahvistamista. Urokset kasvavat säkäkorkeudeltaan noin 70-75 cm korkeiksi ja painoa kertyy n. 30-38 kg. Nartut jäävät hieman pienemmiksi, strategiset mitat ovat noin 65-70 cm ja 25-30 kg. Greyhoundeissa on kaikki värit sallittuja.